website authoring software

14 mei 2020
Boektrailer Valkyrja

Bekijk hier de boektrailer van Valkyrja

25 maart 2020
Valkyrja is uit!

Na lang wachten is ie daar dan eindelijk! Het nieuwe boek van auteur Inge Pietjouw: Valkyrja. Een nieuw magisch verhaal dat zich afspeelt in het mythische land van de Vikingen. Voor iedere fantasyliefhebber van 12 jaar en ouder. 

13 augustus 2018
Artikel Omroep Zuidplas

Auteur Inge Pietjouw presenteerde begin augustus haar nieuwste boek Wolvenvuur. Wolvenvuur is het afsluitende deel van het Droomwandelaar-tweeluik: een magisch verhaal dat zich afspeelt in de Vikingtijd.

12 augustus 2018
Boekpresentatie Wolvenvuur

Op 11 augustus 2018 was de boekpresentatie van Wolvenvuur. Samen met Kelly Van Der Laan, Joris van Leeuwen (J.Sharpe), Johan Lubbers, Tycho Scholten van Zilverspoor en Zilverbron en hun prachtige boeken op de Logeerboot in Dordrecht. Mooie verhalen, schitterend weer, lekkere hapjes (daar is de worst!) en een geweldige liveband. Het was fantastisch!

9 augustus 2018
Interview Algemeen Dagblad

Vandaag een interview in het AD over het Droomwandelaar-tweeluik!
Met dank aan Peter Publishing!

29 juli 2018
Op naar Castlefest!

Op Castlefest (4 en 5 augustus in kasteel De Keukenhof in Lisse) is het Droomwandelaar-tweeluik voor het eerst helemaal te verkrijgen! Er is een speciaal aanbiedingspakketje voor het gehele tweeluik. Als je boek 1 al hebt, kun je uiteraard ook Wolvenvuur gesigneerd bij mij halen. Ik sta zaterdag en zondag op de schrijversmarkt. Zie ik je daar?

24 juli 2018
Droomwandelaar: Wolvenvuur naar de drukker

Wolvenvuur, het tweede deel in de Droomwandelaar-saga is naar de drukker! Volgende week wordt het boek geleverd en Wolvenvuur is voor het eerst te koop op Castlefest. 

29 oktober 2017
Wolvenvuur verschijnt in juni 2018

Droomwandelaar gaat een tweeluik worden. Het tweede deel gaat Wolvenvuur heten en zal vooral gaan over Finna’s zus Thora. Op dit moment vordert het schrijfwerk gestaag. De release staat gepland voor juni 2018 en Droomwandelaar - Wolvenvuur verschijnt ook weer bij uitgeverij Zilverspoor.

20 oktober 2017
Droomwandelaar in de bibliotheken

In de zomer schreef Biblion een recensie voor mijn boek. En wat voor één! "Debuut van de auteur die webredacteur is en dus veel met taal werkt. Dat is te merken, want het verhaal is vlot geschreven, in eigentijdse taal, hoewel het zich eeuwen geleden afspeelt: rond 900, in de Vikingentijd, in Noorwegen. Hoofdpersoon Finna (15) is een onverschrokken meisje dat ontdekt dat haar dromen in werkelijkheid overgaan. Haar vader, hoofdman van de stad, en oudere zusje zijn na een bezoek aan een bevriende stad niet thuisgekomen. Het blijkt dat ze in een kloof zijn gevallen en ongetwijfeld dood zijn. Maar Finna's dromen laten iets anders zien! Ze gaat eropaf, samen met een wolf, een raaf en haar jeugdvriend. Er moeten heel wat tegenstanders om de tuin geleid worden, soms zelfs bevochten, ze krijgt hulp van dwergen en sprekende dieren en het blijkt dat zij in staat is via haar dromen haar tegenstanders te beïnvloeden. Zij is namelijk een droomwandelaar. Eerste deel van de trilogie "Droomwandelaar'. Spannend, fantasierijk en avontuurlijk. Elke lezer zal zich graag met Finna identificeren, want ze durft veel, maar is ook humaan. Vanaf ca. 13 jaar."

Droomwandelaar ligt sinds oktober in meer dan 300 bibliotheken in heel Nederland. Je kunt het boek vinden bij de jeugdboeken, onder de C-categorie.

15 september 2017
Droomwandelaar-Aurora naar de tweede druk!

Wow, de verkoop van Droomwandelaar gaat zo ontzettend goed. Zo goed zelfs dat het boek toe is aan de tweede druk! Ik heb nog een paar laatste eerste drukken in huis liggen. Wil je een gesigneerd exemplaar? Neem dan vooral contact met me op!

10 augustus 2017
Een mooi beursjaar afgerond

Als auteur van Droomwandelaar heb ik op diverse beurzen gestaan met mijn uitgeverij Zilverspoor. In 2017 verschijn ik niet meer op nieuwe beurzen. Ik ben namelijk druk bezig met het schrijven van het vervolg op Droomwandelaar - Aurora. De beurzen waren ontzettend leuk en fijn om zoveel nieuwe enthousiaste lezers ontmoet te hebben. Zo stond ik in maart op de Gothic & Fantasybeurs in Rijswijk en op de Comic Con in Brussel. In april was ik op Elfia te vinden en in mei op Keltfest. In augustus was Castlefest aan de beurt.

In 2018 hoop ik op meer fantasybeurzen te staan, dan met mijn complete tweeluik. Blijf via mijn Facebook-pagina op de hoogte. 

2 juli 2017
Recensie door Fantasywereld

Het grootste online fantasy-magazine van Nederland recenseerde Droomwandelaar in juli. “In    ge Pietjouw werkt een aantal zeer interessante concepten uit in haar boek, die ze met elkaar verbindt door middel van herkenbare elementen uit de Noordse mythologie. Hoofdrolspeelster Finna is een pittige dame die niet op haar mondje gevallen is. Ze wordt krachtig uitgewerkt en is daarmee ook echt haar eigen persoon die tot leven komt.”

21 mei 2017
Eerste officiële recensie
door blog Zon en Maan

Op 21 mei verscheen de eerste officiële recensie van Droomwandelaar-Aurora op de Young Adult-boekenblog Zon en Maan. En wow, wat een recensie. “Het avontuur is vlot, de personages zijn overtuigend en het boek heeft een passende climax die zowel afgerond aanvoelt als vraagt naar meer. Ik heb genoten van Droomwandelaar en ik denk dat het een van mijn favoriete boeken van deze uitgever van de laatste tijd is. Het Noorse aspect heeft mij aangenaam verrast en het geheel was kloppend, werd goed afgerond en smaakt naar meer.” 

17 maart 2017
Droomwandelaar - Aurora bij de populairste fantasyboeken

Droomwandelaar staat bij het populairste fantasyboeken van het moment op de boekensite Hebban. Heb jij het boek al gelezen en wil je een beoordeling achterlaten? Klik dan op de knop hieronder.

7 Maart 2017
Interview met Algemeen Dagblad

‘In het spoor van de Vikingen’. Dat was de kop van het artikel dat het Algemeen Dagblad (Zuid-Holland Oost) in maart plaatste over ‘Droomwandelaar’. Een leuk interview, dat gehouden werd door
Peter Publishing.

3 Maart 2017
Interview met krant Hart van Holland

Nieuwerkerk aan den IJssel - Het zat er al jong in bij de Nieuwerkerkse auteur Inge Pietjouw (32). "Vanaf dat ik leerde schrijven, schrijf ik verhaaltjes", vertelt ze. "Eerst over konijntjes, later over wat mijn barbies meemaakten. En nog weer later verhalen over Batavieren, die vond ik machtig interessant."

25 Februari 2017
Interview Omroep Zuidplas

Tijdens het weekendprogramma werd ik door Omroep Zuidplas gebeld voor een interview over mijn boek Droomwandelaar: Aurora. 

23 Februari 2017
Nieuwsbericht Omroep Zuidplas

Auteur Inge Pietjouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel lanceerde op 18 februari haar eerste Young Adult-boek ‘Droomwandelaar: Aurora’. ‘Aurora’ is het eerste deel in de Droomwandelaar-serie en is uitgegeven door uitgeverij Zilverspoor.

23 Februari 2017
Interview  door Qreative Minds

Onlangs kwam Aurora, het eerste deel van Droomwandelaar, uit. Kun je in je eigen woorden vertellen waar het boek over gaat?
Aurora is een Young Adult-verhaal over het 15-jarige Vikingmeisje Finna. Haar vader Ivar en zus Thora worden na een lange winter vermist en doodverklaard. Finna blijft over haar vader en zus dromen en die dromen zijn zo levendig dat ze er steeds meer van overtuigd raakt dat die haar iets willen vertellen. Ze gelooft namelijk helemaal niet dat haar vader en zus niet meer leven. Als ze op een dag wakker wordt met Thora's wolvenspeld in haar handen, weet Finna het zeker: haar dromen zijn helemaal geen dromen, maar hartstikke echt. Ze besluit haar dromen achterna te jagen en haar vader en zus te zoeken.

7 Februari 2017
Droomwandelaar in De Staat van Stasse op Radio 2

Tijdens het radioprogramma De staat van Stasse op NPO Radio 2 heb ik heel kort iets mogen vertellen over het uitkomen van mijn boek Droomwandelaar: Aurora.

Boekpresentatie Droomwandelaar op 18 februari

Op zaterdag 18 februari is de boekpresentatie  van Droomwandelaar- Aurora. En wel op een heel bijzondere locatie. Je bent van harte welkom tijdens het Vikingweekend op het middeleeuwse erf van Landgoed Schothorst in Amersfoort.

De boekpresentatie begint om 14.00 uur onder het genot van een warm drankje en een hapje. Daarna kun je het boek kopen en is de auteur uiteraard aanwezig om te signeren. 

Boektrailer
Droomwandelaar: Aurora

Bekijk de boektrailer van mijn fantasy-debuut Droomwandelaar: Aurora!

Volg Inge